Van Voorbijgaande Aard

Alles wat voorbij gaat en alles wat blijft en toch voorbij lijkt te gaan maar alleen een poosje weg is...

Au. Zere handen. Het doet pijn als ik tik. Ik ben niet is staat om mijn gedachten zonder tikwerk op het scherm te krijgen, dus de pijn verbijten. Vandaag meer activity clutter. Iets met de handen, en iets met de benen. Klusjes en hardlopen.

Ik was door het merendeel van mijn energie na de 16 km hardlopen. Wind en warmte, gemaaid gras en mest. Het maakt het er niet makkelijker op. Daarna heb ik mezelf verplicht nog eens 2 planken te bevestigen in de schuur. Ik moet toch wat. De planken hadden geen handig formaat, ik moest allerlei kunstgrepen bedenken om ze op de plek te krijgen. Bijzagen, extra spijkers. Ik miste een paar handen en ik miste deugdelijk gereedschap, afgeronde schroevedraaiers, zachte schroeven, dingen bleven steken. Ik moest spijkers gebruiken waar schroeven beter zijn.

Alles hangt, tot nu toe. Na 2 uur.. ziet het er okay uit. Ahum. Het hangt. Dit is het 2e klusje waar ik mezelf toe verplicht. Stuk eenvoudiger, en ik word er niet zo boos van. Klussen is ergerlijk, ik ben niet tevreden achteraf, ik zie altijd dat het netter kan, beter kan, anders kan. Met schrijven is dat ook zo, maar ik verwijder het meestal rap en dan doe ik het de volgende keer beter. Tot het punt dat het altijd goed is. Dan verwijder ik het ook, maar gewoon uit principe, niet omdat het slecht, nutteloos of saai is.

Ik ben uitgeblust, loom van fysieke inspanning, moe, mijn denken is oppervlakkig, net als mijn ademhaling. Het is zoeken naar onderwerpen, stemmingen, oordelen, zin, waarde.. en zoeken naar de middelen om te zoeken. Het is alsof ik de zee omschep. Geen idee of ik dat water al door mijn handen heb laten gaan. Hier heb ik al eens aan gedacht, toen had ik er een mening over. Dit was einmal.

Is het mogelijk om aan de hand van de objecten om mij heen op andere ideeën te komen, roepen de objecten emoties op? Wat ik zie zijn 2 onbeschreven whiteboards, een ongebruikte whiteboard marker, waterfles (3 kwart leeg, 1 kwart vol), een koffiekopje (leeg), pennen, een draadloze muis (elektronisch), meer markers, printer, wit papier, cd's kasten vol (>2000), handoek, externe schijf met 3TB aan gemaakt geluid, muziek boeken, poëzie bundels, tekenblokken, ook leeg (denk ik).. de opsomming blijft een opsomming, geen ander onderwerp is opgekomen, geen emoties.. het is en blijft spul.

Ik ben uitgeblust en zoek naar vuur. Ik hou niet van mijn uitgebluste zelf.. al is ie er te vaak en zou ik er nu van mogen houden.. als een steun en toeverlaat de partner van de brandende ik. De 1 die niet zonder de ander kan..

Anders zou ik nu nog hardlopen en een schuur vol hebben met planken, ergens is het over, voorbij. Blub en borrel.