Van Voorbijgaande Aards kleine Oorblog

(Leonie van der Togt)

Het nu volgende stuk mag ik weer eens aankondigen. Het gaat over een magische Fee maar dan aan de duistere magie kant, we ontmoeten haar vanavond voor het eerst en hopelijk het laatst de Tee Fee en haar kliek. Zij is een fee die je liever niet wil zien. Zie je haar dan heb je net dat ene moment teveel naar het bewegende beelden scherm gestaard. De Fee leeft van het leven van de meest verstokte beeldscherm kijkers en is ze eenmaal daar heb je nog maar één keuze Ja of Nee tegen hare magische majesteit, Tee Fee. Veel lees plezier met dit laatste niet eens rijmende stukkie van deze dag. Dat andere stuk was zo'n typische plaaggeest productie ontstaan in de grillige geest van de Oorblog omroepbaas. Vindt hij leuk. Start de lachband maar, nee niet voor het stuk voor mij! Ik moet oefenen voor een betaalde pro rol als levend schijn publiek bij een RTL showprogramma. Daar verdien ik tenminste iets, 5 euro per hoorbaar applaus, 6 per gierende lach, 7 voor een hoorbare bewonderende zucht, 8 voor een slipje op de vloer en 2 voor stil op stoel zitten kijken naar de show, de droombaan volgens J. de M. .


De Tee Fee

Hallo, ik ben een fee, de Tee Fee. Ik verschijn voor u vertroebelde ogen als alles op u scherm zo saai en vervelend is dat u blij bent met ernstige hallucinerende verschijnselen zoals ik, u eigenste Tee fee. Als u voorbij dat ene moment bent rondom tien en denkt het kan toch niet erger worden maar u nog twee uur het tegendeel kan aanzien dan ben ik daar dansend voor u ogen met daarin opgesloten die bekende doffe veger en blik. En dan zing ik leuke liedjes in u murwe oren, gezellige liedjes over moord, brand, doodslag en iets over my little pony manege branden, waarin de pony's met brandende haartjes in paniek vluchten en hoog en ijl hinniken zonder weerga en ik jammer zing nog stapels andere gemaakt vrolijk stemmende treurliederen. Zoals u wel ziet doen we dit allemaal 100% karaoke stijl. U moet ook mee doen met mijn ingestudeerde dansjes, volg met handen, neus en voeten de flikkerende lichtjes op de vloerbedekking en let goed op mijn wiegende heupen, bubbelende feeërieke billetjes en de fraai uitgevoerde toegevoegde elementen van de vrije vloer oefening van een overtrainde, uitgehongerde Roemeense gymnast. Heel soepeltjes allemaal, geweldig ontspannen vertier voor u vermoeide billen, dat stevig ontwikkelde zitvlees en haperend kloppend hartje. Een ander leuk dingetje om te doen is het vrije contact moment tussen u hoofd en diverse harde objecten zoals de muur, het scherm, raam en de harde betonnen vloer. Niet alleen met u voorhoofd ook de achter en zijkant van u bijna verdoofde hoofd, met die koortsachtige drukke blubberige inhoud. Na die overweldigende hoofdstoot sessie laat ik u kennismaken met mijn Tee Fee theatervriendjes. Het beeldende kunst en experimenteel theater mieren collectief “De Mier Akeligs”. Zij en ik nemen u dan mee naar een psychedelische onderwereld vol bizarre en duistere vormen, geestverschijningen, bloedmonsters, geurige wierook walmen, schimmige dubbel visie, trillende muren en golvend plafond. Allemaal onder begeleiding van onze eigen huisband “Sikko@Hoon”, een hip, dark-ambient, drone, country, experimentele hiphop, gabber, chanson, illbient en chiptune gezelschap. U gaat nu nog totaal onbekende kreten slaken van huiveringwekkend genot, het in u broek doen zo'n unieke vrije wijze van ontspanning en tranen met onze eigen super tuiten jammeren terwijl u op de maat van de country chiptune band knarsetand. Kortom nu u mij kunt zien begint de pret pas echt, eindelijk leert u de Tee Fee waarheid kennen, het vrolijk feestelijke circus van de waan van de laatste tv dag van u leven. Na dit evenement kunt u kiezen, morgen opstaan en nooit weer kijken of morgen opstaan op de knop drukken van de afstandsbediening en dan iedere dag zolang u nog leeft opgescheept zitten met mij, Tee fee en mijn grote familiekring van vreselijke plaaggeesten en waanzinnig verwaanden, al vanaf het eerste beeld helpen we u lichtzinnige hoofd richting de muur of vloer voor dat heerlijke surround effect, op minuut twee begint Sicko@Hoon te werken aan u laatste lastige dolby tinnitus geluid afstelling en op tel drie beginnen de Mier Akeligs samen met u wanhopige deelname aan hun volgende experimentele trip. De keuze is dus 1, afkicken, bijna Hemel of 2 doorgaan, in de buurt van Hel. Zegt u het morgen maar. Ik kan aan u wazige gezichtsuitdrukking zien dat u nu niks opneemt van alles wat ik allemaal heb gezegd. Blijft hier maar liggen. Neemt u morgen na deze ongetwijfeld verkwikkende slaap, heerlijk ontspannen diep onderuitgezakt in een stuipligging voor de bank, maar een weloverwogen beslissing. Ik heb het volste vertrouwen in u, echt waar. Wij gaan, Collectief en Band, naar een volgend Tee Fee slachtoffer in de buurt. En u (ook u) wensen wij een hele fijne krampachtige en onrustige nacht met hele hitsige dromen.

Welterusten

De Almeters

Ik heb een meter voor morgen zodat ik precies weet wat mij wacht het bevat een database met gegevens van het verleden en vandaag en aan de hand daarvan wordt bepaald wat mij te wachten staat ik weet bijvoorbeeld dat morgen om 15:14 mevrouw z mij toelacht dit is berekend aan de hand van geregistreerde oude lach ervaringen van wel tien jaar terug en bestudering van bijbehorende emoties van de lachende mens, want betekenis van gelach kent variaties de weg van haar naar mij is vastgesteld met gecorrigeerde bepalingen het kan dus niet anders dat zij, z mij, y ziet en me vriendelijk bejegend en die meter laat goede dingen zien over 't groot financieel geluk en de enorme doorbraak naar een groter publiek dankzij dit stuk volgens de laatste berekeningen is zonneklaar, morgen is gezegend.

Welterusten

Proeven van bekwaamheid / Tasting ability

Albums for Sail, Books for Sail, House for Sail.

Order in the cord!

He had kind of a hunch at the base of the spinal pylon.

He lace in his grave mistake.

You look pail today.

Did the lamps stop screaming?

This isn't fitting for a light bulb.

It panes me to say this.

Veiled experiment. A young girl with a failed face. She was descending to the veil.

A limb of society.

I painted my nails before I smashed them in the board.

I pecked my stuff.

I feel a bit coin.

This lemon makes me feel bitter about your life.

Did you place your bat yet?

This band really knows how to play life.

Over Rozen

Ging mijn leven over rozen Stond ik dagenlang in een tuin te blozen Zou ik daar met mijn leven staan leuren Alle opgebloeide dagen in geuren en kleuren Iedereen vindt mij florisant of fleurig Al ben ik stekelig en is mijn levensloop vrij treurig. Maar eerlijk, ik zit me hier onnoemlijk te verpozen Want dit leven gaat niet over rozen.

Pas op je blazoen.

Mijn gedachten zijn honderd procent beter dan de jouwe Ik keer mij het beste van de helemaal verkeerde ander af Alleen ik kan zo goed spreken over gebrek aan vertrouwen Ik kan pas wijzen op andermans meelijwekkende zelfbeklag Niemand kan zo ontzettend goed stilzwijgend afkeuren Hun zwakke huichelachtige karakter bewijs ik keer op keer Alleen ik kan wijzen op lijnen waar binnen je moet kleuren Pas als ik het beschrijf dan is hun pijn pas echt oud zeer Zonder mij zou iedereen iedere dag maar zo doorgaan Als iemand zich goed afzijdig kan houden dan ben ik dat Het is pas echt flink vervelend als ik het niet kan uitstaan Ik wijs iedereen volkomen terecht op die veel te hoge lat Onder mijn stoelen en banken ligt de best mogelijke ergernis Als ik zeg het is bepaald geen kattenpis dan klopt dat ook Ik ben de man voor vertonen van naast de pot aanwezige pis Zonder mij ziet niemand die dikke wolken donkergrijze rook Ik wijs iedereen pas goed op al hun fouten groot en klein Als ik er niet was dan zou niemand anders dit zo goed doen Door mij weten ze van de aanwezige alles bepalende grenslijn Waag het niet deze te overtreden want dan bevlek ik je blazoen!

I ♡ I Tee

Soms een trio maar vandaag een kwartet samen met Telefoon, Tablet en lapTop in het bed. Al die fijne spannende beeldige avonturen die ik voor het grote plezier kan aanschaffen en huren. Mijn heerlijke lieve partner I Tee jij en ik, en ach mijn wonderbaarlijk slimme teevee. Wat zijn we ontzettend akelig gelukkig samen. Als ik straks om negen uur weer inlog laat ik je dat beamen. Ja al die prachtige uren die we samen doorbrengen, zo intens emotioneel laat je mij onze liefdesliederen zingen, dankzij Spotify, YouTube en de aangelijnde webradio. We wonen samen in de bomvolle loft van deze overstroomde studio. O moederbord, iedere dag vinger ik je gevoelige toetsenbord, en je weet dat dit alleen maar beter wordt. Overal zullen we elkaar iedere tellende seconde bereiken. In deze relatie is geen ruimte om een zeker punt niet te bereiken, een hoogte, één van aandacht, nooit echt waar wel echt virtueel. Het zijn alle mogelijke waarheden die ik dagelijks met je deel want weet je wij hebben het altijd die ene liefdevolle klik. Dankzij jou hartstochtelijk en warmbloedig zeer drukke leven leef ik pas echt op volle toeren, ontoombaar, energiek en passioneel, geen moment op werkdag en vrijende tijd waarop ik me verveel, overal ben ik met jou, alleen met jou mijn I Tee. Deel ik mijn wel of niet heel misschien, hart, pijn, zorgen en wee. Wij zijn één account, eenheid, niet een beetje, zo goed als zeker 4G. Ik drijf mee op je harde schijf aan de heerlijk golvende en ruisende C, een c van gegevens aan de warme energieke groene golfstroom. O I Tee dankzij jou is mijn leven een schitterende droom ten alle tijde laat je mij de fraaiste dingen zien door onze connectie. Wij hebben zo'n formidabele overrompelende romantische relatie! Jij bent het ware stopcontact voor mijn virtuele stekker. En voor mijn diepste slaap de opperbeste levensverwekker. Wij gaan eeuwig aangelijnd door dit ontzettend meeslepende leven. Jij blijft alles onvoorwaardelijk nemen en ik blijf voorwaardelijk geven. Op die overdonderend schone bewonderenswaardige ruime afstand neem je mij mee van prachtig beschreven regio naar sprookjesland. Jij in mijn tablet, laptop, oven, radio, televisie en mobiele telefoon zorgt er in je eentje voor dat ik in dit lieflijke paradijs woon. Een bitje van dit met en een bitje van dat erbij en mijn leven is glorieus spannend enerverend en vrij. Jij de ware bron van deze hypermoderne gelukzalige dagen. Alles wat ik zou willen weten kan ik altijd aan jou vragen als antwoord krijg ik altijd rijke bronnen tjokvol boeiende informatie. Wij hebben zo'n formidabele overrompelende romantische relatie. Dankzij jou weet ik altijd waar ik ben en waar ik heen kan gaan. Jij bent de reden voor dit van alle gemakken voorziene bestaan. Hier en nu ben ik afwezig maar zet jij de wasmachine aan en tv uit, zie ik een verdacht persoon gluren door mijn voorruit. Jij, I Tee bent mijn wakend oog, rustig kloppend kalm bloedend hart, degene die mij iedere dag mag begeleiden wandelend over de markt mijn levensloop, handel, wandel, bijstand, steun en toeverlaat Ik hoop maar dat je mij nooit voor een ander in de steek laat want daar zou ik toch zeker aan kapot gaan. Jij bent voor mij belangrijker dan elk lichaamsdeel, ieder orgaan, I Tee, I Tee, O, I Tee. Waar jij ook heen gaat neem mij ook mee. Laat mij een leven lang ronddobberen op je alom draaiende C Jij het liever van mijn lee, I Tee.

(Leonie van der Togt)

Welkom lieve Oorblog lezer, denker. Vanavond gaan we het in een kort reportage stukje hebben over de moeilijke situatie die ons al een paar jaar bezighoudt, het conflict tussen Nacht en Duister. We bespreken hoe de zaak er op dit moment voorstaat en wat de gevolgen zouden kunnen zijn van een mogelijke doorbraak in dit conflict. Het is een kort leerzaam stukje over de rol van de natuur in ons leven en andersom. Ik hoop maar dat u straks thuis na het lezen aan de lees en bespreektafel tijdens de hier door veroorzaakte verhitte discussie elkaar niet in de haren vliegt, met vuisten op tafel slaat en gaat gooien met huisraad. Mocht dit toch gebeuren laat ik u zeggen dat wij hier op geen enkele manier verantwoordelijk voor zijn. Veel leesgenot en sterkte toegewenst°.


Na een lange periode dreigt er nu toch een eind te komen aan de samenwerking van de Nacht met het Duister. De contract besprekingen tussen de partijen zitten muurvast. Geen van beide wil van belangrijkste standpunten wijken. 'Geen denken aan' zei de advocaat van De Nacht 'We houden vast aan die drie punten, lengte van contract, uren duister per dag, samenwerking met alle vier seizoenen handhaven.' Het duister wil graag iedere dag hetzelfde aantal uren minder licht, een vaste tijd tussen half negen en half zes. Niet meer die onregelmatige tijden. Deze slepende zaak levert veel verhitte discussies op. De kranten staan er vol van, de stemming is meestal pro de nacht. Wisselende uren en afhankelijk van de jaargetijden, geen enkele aanpassing. De middenweg wordt wel besproken maar is voorlopig geen echte optie, de middenweg is die met twee vaste tijden, winter vast aantal donkere uren en zomer ook maar minder natuurlijk. Het is wel het favoriete model van de aanhang van de gematigde middenpartij. Verandering zo zeggen zij is prima maar het moet dan wel geleidelijk en gecontroleerd gebeuren. De laatste peilingen laten zien dat nog altijd 60% van de bevolking niet wil veranderen maar 18% zien de plannen van het Duister als een geschenk uit de hemel. De buitenwereld is volgens hun dan stabieler zo'n degelijke vaststaande overgang naar donker licht en vice versa is beter voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de bezige mens. Ze denken dat de mens veel kalmer zal worden en daarom productiever, rustiger en gelukkiger. De voorstanders wijzen hen op de cijfers, de mens is nog nooit zo druk en productief geweest en heel veel zijn ook ontzettend blij en tevreden over dat bezige leven. De plannen van het Duister noemen zij een terugkeer naar de middeleeuwen.

Vooralsnog blijft de politiek zich afzijdig houden. Ze zeggen dat dit geen politieke onenigheid is maar alleen een zaak tussen twee onderdelen van een natuurverschijnsel. Bepaalde groepen zeggen dat ze dit opzettelijk laten escaleren omdat ze eigenlijk af willen van Nacht en Duister. De meeste partijen zijn niet zo gebrand op het donker omdat het economisch niet rendabel is. Het kan niet langer uit, zonnepanelen werken niet, men gaat minder lang op het strand zitten, patat en bier kopen, het licht moet sneller aan, extra veel stroomverbruik. Kortom puur economisch gezien is De Nacht rampzalig. We zouden zoveel meer kunnen kopen, maken, invoeren, exporteren, bewegen, reizen en eten zonder die overgang tussen zon en maan. Dit is trouwens tegen het zere been van meer natuurlijk ingesteld deel van de wereldbevolking. Zij beweren dat dit weliswaar een kort moment zou zorgen voor opleving maar al snel zal omslaan in het tegendeel. Minder productief, drukte, omzet en geluk. De mens zal vermoeid worden en uit zijn doen raken. Verwarring en strijd zal ontstaan mens tegen mens strijdend in de natuur, een gevecht ontstaan door deze waarschijnlijk kwalijke ingreep in dag en nachtpatroon, mocht dit plaatsvinden. Voorlopig is er al jaren sprake van strijd maar is alles nog precies hetzelfde. De laatste zaak tussen de twee kemphanen is onlangs onderbroken omdat beide partijen meer tijd nodig hadden voor verder onderzoek en op zoek zijn naar meer financiële middelen voor deze geldverslindende en tijdrovende zaak. De zaak zal pas in november van dit jaar worden voortgezet tot die tijd zal de discussie erover zeker niet minder worden. Want in zomerse tijden zijn er behalve de gewoonlijke berichten over sportieve aangelegenheden maar weinig brede maatschappelijke discussies van een zeker zichtbaar belang.

Tot zover dit korte overzicht van de huidige stand van zaken tussen Nacht en Duister wilt u meer weten over de historie, mogelijke oorzaken en gevolgen van dit fenomeen dan wijs ik u op de documentaire Nacht in Ontij op ons moeilijke kanaal, Studio Kijkcijfer Impotentie, het SKI kanaal, morgen om 6 uur tijdens de wedstrijd Oranje vs. België. Voor nu bedankt voor u aandacht en ik wens u

Welterusten

° De beste vechttechnieken kunt u vinden op de site “ikhaalmijngelijkmetpassendgeweld.com”

BEN JE ER?!!! / .. EN WAS DIT ZINNIG? _ _ I | |

| | | | kwetter kwetter | ^o^ | | | | | | | | | | |

| | | | | | | | | diep | diep | diep | HEEL DIEP diep ja / JA!! – i