(Voorheen) van Voorbijgaande Aard

gewoon een variatie Van Voorbijgaande Aard

_ |

en ik ben weer op pad

Taal om mee te zingen Taal om te liegen Taal om onzeker van te worden Taal voor het duiden der dingen Taal voor bedriegen Taal voor op de borden Taal om mee te haten Taal voor lof Taal met beelden Taal voor praten Taal voor kruipen door het stof Taal voor minder bedeelden Taal voor moord en doodslag Taal voor beesten Taal voor bij de thee Taal voor een bedrag Taal voor de meesten Taal daar red je levens mee Taal voor het bed Taal voor oorlog Taal voor een ras Taal voor in de pas Taal voor een weblog Taal is gewoon spelen met het alfabet

Omdat jij kunt lezen, schrijven en praten wil nog niet zeggen dat je beter bent dan andere woordeloze primaten.

Peper : Natuurlijk hou ik nog van jou, ik geef je niet zomaar een diamant, maar zo'n diamant moet je wel terug verdienen. Zout : Ja maar hoe dan, ik wroet me half dood, ik heb je al drie kinderen gegeven. Ik ben zelfs aardig en jij bent een kreng. Peper : Zo'n diamant heeft nu eenmaal bijwerkingen. Het is een investering in onze toekomst. Ik geef één keer en jij heel vaak. Zout : Waarom klinkt dit zo goed voor zo'n vreselijke opmerking. Peper : Taal, Zout, zo veelzijdig. Zout : Waarom gaf je mij dan geen taal i.p.v. die diamant. Peper : Taal levert mij zo weinig op en geeft jou juist zoveel en wees nou eerlijk Zout, wat heb ik daaraan. Zout : Hoe moet ik dat nou weten?! Ik heb geen antwoord op zulke vragen, Peep. Peper : Nou dan! Het is al tien voor drie, theetijd! Hup in de benen en draai je de geraniums weer eens om. Zout : Ik zal wel moeten, volgens jou berekening is die diamant een levenslang theezetten, geranium onderhoud en de afstandsbediening waard. Peper : Dat is geen persoonlijke berekening het is een op waarheid berustend feit, Zoutje. Zout : Ik zou niet weten waarom dat verschil uitmaakt. Peper : Dan moet je vaker naar mij luisteren. Zout : Volgens mij is dat nu juist het probleem. Peper : Thee schat. Zout : Ja ja...

Opgestaan is plaatsje vergaan.

Ik lig tegenwoordig lang op bed dat moet wel. Het is namelijk zo dat bijna iedere keer als ik opsta en later terug kom ligt er weer een ander in mijn bed. Allemaal zeggen ze dan, opgestaan is plaatsje vergaan. Vroeger stond ik graag op maar nu niet meer. Ik stond midden in de nacht op, heel vroeg of gewoon zodra de wekker ging. Dat ging altijd goed. Dat is niet meer zo. Het gaat zelfs zo slecht dat ik zo weinig mogelijk opsta. Ik lig dagen achtereen op bed. Ik plas in frisdrank flessen naast mijn bed. Jammer genoeg moet ik beneden poepen en als dat te lang duurt ligt er weer iemand anders onder mijn dekbed. Eten doe ik inmiddels op bed, alleen junkfood en kant en klaar salades. De magnetron en koelkast staan hier boven. Moet ik toch uit bed en daar iets noodzakelijks uitvoeren. Ligt telkens weer een ander hoofd op mijn kussen, eten mijn eten, doen alles wat ik daar wil doen. Ze zeggen dat ik maar op een anders bed moet liggen. Zo werkt dat nou eenmaal, zij liggen ook niet bepaald voor hun lol in de mijne.

Ik maak dan gebruik van gepast geweld en andere overtuigingskracht om ze te verwijderen. Woorden en daden pas ik gericht toe. Uiteindelijk na lang vechten en onderhandelen lig ik dan weer op mijn plek. Dagen en dagen, frisdrank drinken, prefab voedsel opwarmen, afwas sparen, vuil maken en stinken. Geen bijzonder productief leven maar het kan niet anders. Iedereen doet dit volgens mij. Ik zou anders niet weten waarom mijn bed zo gewild is.

Het is heel mooi weer om naar buiten te kijken.

Ik heb het niet echt vandaag. Catwoman is op visite, buurman & buurman verbouwen mijn zolder, ik heb nog 5 glazen schoentjes zonder bijbehorende Assepoester en wat dwergen natuurlijk op zoek naar Sneeuwwitje, het regent zonnestralen, mijn fiets is zelfpoetsend, ik moet de telefoon 2 keer opnemen, de koffie is goddelijk, mijn humeur stralend, al mijn wensen komen uit, ik moet Goofy nog uitlaten en Eureka! en Europa de hond van de nieuwe buren, de eenmalige gratis afwaskabouter in de nacht was succesvol, geen vampieren, trollen en ander gespuis in mijn douche, mijn wilskracht is overtuigend, the force is bij mij, volgens de voorspellingen heb ik vandaag steeds windmee en morgen ook, mijn handtekening ziet er heel mooi uit, mijn telefoonnummer heb ik vooraf 7 x tienvoudig gedrukt, voor ieder uur 10 dus, ik zie er geweldig uit in mijn badjas, ik heb heel veel zinnen in opbouw en zo.

Oh oh, de jengeldejengel niet gezet. Nu kan ik pas om 11 uur opstaan. Ontbijt wordt zomaar lunch. Dan plannen maken voor deze dag, iemand anders heeft mijn avond al veel te vol geboekt maar daarover later meer. Ik hoop dat deze dag zo laat wil beginnen. Dagen doen soms moeilijk.

O wat was dit weer een vreselijk boeiende dag, beter kan niet! Vanaf deze dag, 15 januari 2020 kan het alleen maar minder worden, wat was dit toch ontzettend mooi. Hier kan geen meesterwerk tegen op.

Max Ooglid gymnastiek.

Het is weer tijd voor Max ooglid gymnastiek. Ga staan, zet een neuzel deuntje op, iets met een duidelijke maat. Pak een spiegeltje en kijk een minuut diep in eigen rechter oog. Wisselen. Kijk een minuut in uw linkeroog. Wisselen. 1 minuut in uw rechter, 1 minuut in de linker en sluit u ogen 2 minuten, open nu u linker oog voor de helft en uw rechter driekwart. Sluit 10 seconden. Open in één keer beide ogen. Rust. Hou je ogen open, drink water, zet voort. Sluit u linker oog. Draai een rondje, spring 30 cm hoog en bij de landing linker oog dicht, rechter langzaam openen in 10 seconden, 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10. Maak een koprol. Hou dan wel u linker oog stijf dicht, druk desnoods met de vinger op het lid. Kom weer overeind en sluit u rechteroog in wederom 10 seconden 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1, en dan in 1 x open. Nu met de ogen dicht een danspasje, een en twee en twee en een en stap terug twee naar voren nu 1 minuut rondtollen en open de ogen terwijl u valt. Blijf liggen, knipper 5 keer met u beide ogen, 5 x met uw linker 15 keer met uw rechter en voor het evenwicht nog 10 keer met links. Sta op drink water, draai het cassettebandje om, en weer liggen. Ga op uw buik liggen open beide ogen wijd en kijk strak voor u uit, strek uw armen en til u benen op, rechter iets hoger, bal u rechter vuist en zeg Zoef. Sluit uw ogen, niet lachen a.u.b. Ga zitten strek u armen, hou ze recht, kijk met beide ogen naar uw linker hand, sluit u linker oog, en kijk met het andere oog naar uw rechterhand, nu rechteroog sluiten en kijk naar uw linker hand met gesloten ogen, gooi u nek naar achteren, maak een wolvenhuil geluid en open beide ogen, en klaar. Laten we nu eens terugkijken naar de beelden van deze uitzending. Neem gerust een slaapmutsje, dat heeft u vast nodig, ik tenminste wel.

Welterusten.

Het regent, het regent. Mijn plannen worden nat. Overal waar ik heen zou gaan, stuur ik nu mijn kat.