Van Voorbijgaande Aard

Alles wat voorbij gaat en alles wat blijft en toch voorbij lijkt te gaan maar alleen een poosje weg is...

Dat duurde verrekte lang. Veel te lang. Inmiddels een festival achter de rug. Drukke dagen maar rommelig. Waardeloos? Niet echt alleen rommelig. Nog geen werk. Geen mens die me nodig heeft om iets te doen. Toch schijnt dat te moeten. Tenminste als je niet werkt is dat een strafbaar feit. Die indruk heb ik. Ik zit hier. Het is net zo goed de taak van een werkgever om potentie te zoeken, kom je er niet met een vacature plaatsen. Sorry dat is niet je best doen. Dat is slappe shit.

Bagger. Ik hoef niet, jullie stressen omdat je niet voldoet. Ik voldoe aan alle eisen van mezelf. ben vriendelijk, werk vrijwillig, klaag, denk, schrijf (eindelijk weer). Nee, ik ga niet de telefoon opnemen voor een kutbedrijf of organisatie, wat mij betreft verdienen jullie al te veel. Tele22 Fok op. UWV ook. Zorg eerst maar eens dat je een organisatie bent die zichzelf snapt, niet een website en daarachter de chaos. Het is alsof je een prachtige kado krijgt en je opent de doos en dr vallen radartjes uit en snoeren, papieren, niemand snapt nog iets, de handleiding is in fantasie taal.

Ondertussen hoor ik angstaanjagende signalen dat de verslavingszorg in Groningen personeelstekort heeft. Raar, niemand wil er werken. Zo ver af dat Noorden van Groningen. Niet sexy, niet leuk en dan die mensen.. ze zijn verslaafd Gatsie. ook dat nog Nee dan alternatieve therapie geven in stad of in westen des lands. Kruiden therapie, conflict therapie.. als t maar met mensen is die niet te ... ziek zijn. Daar raak je zo gespannen van en wanneer moet je dan uit eten en waar.. daar is toch ja niks.

Lummels. De fabriek in.. dat is een optie of dus de telefoon opnemen, post bezorgen ook zo'n ding. Niet op maandag, maandag is de nieuwe zondag. Tenzij t een pakket is. Ik mag je stront van t porselein halen, voor t minimum. Minimum waardering voor jouw poep en pis en stof en propjes opruimen. Ik mag doen alsof ik er bij hoor maar ten alle tijden voor t minimum .. De laagst mogelijke waardering voor mijn leven, adem, aanwezigheid en energie. Voor t vervelendste werk. Fok op. Echt Stik er in, schijt maar thuis. Ruim je eigen troep op. Slappelingen.

Nu t goede nieuws. Er is buitenlucht. De zon schijnt. Ik heb tijd. Ik ben verbonden met het internet, de wereldwijde supermarkt. Ik kan overal heen surfen, zelfs op een windstille dag. Volop virtuele sex en liefde en geluk..vakanties op zijn minst eens per 24 uur. Allemaal voor t inleveren van tijd en aanwezigheid. Kost niks, maar t levert ook niks op.

Alle vacatures op de arbeidsmarkt, kraam na kraam. Mag ik die? Nee..mits je van Mars komt. Die ook niet.. eerst bewijs van leesgedrag en iets van een hele slome 4 of 5 jarige IQ test. Vervolgens de uitreiking van dat bewijs na lang geneuzel en geschrijf. Dan komt je ding in de UB, sticker er op. Jij klaar, wij cluttered. Waarom kom ik alleen slimme mensen tegen zonder opleiding?

Wat doen jullie daar, waaraan bouwen jullie Is dat een vliegdekschip voor waterfietsen. Is t een wondermiddel voor pijnlijker leven en sterven? Zoeken jullie een oplossing voor je jeugdigheid? Opvang, halfweg huis, doorvoer.. wegspoelen ..

Geen idee, wat deed ik daar ? Gek worden van die onzin. Nog staat er niemand klaar met zinvolle waardevolle bezigheden vol maken van mijn leven, dat deel die 8 uren per dag, dat ik niet hier zit. Die lekkere ochtend en middag de zonnigste de beste uren .. die willen ze .. die mag ik besteden aan ?? druk op die knop, leg neer dat pak, volgende next next next next en repeat.. meer zweten.... nee ergeren, frustreren, afwerken, uitkotsen, net als jij doet ..zij doen.. wij doen. Dit is niet beter, dat niet Het is anders. Niet slechter dat niet, maar waarde moet ik er zelf aan toe kennen. Dank je wel zit er niet in..

nou ja.. zeg ik t wel

Dank je Ik dat ik ben en schrijf en zit en wacht en rustig blijf en lief kan hebben en lees. Dank dat ik er ben. Voor ons.