Ronald Steegstra

_ |

Ik ga even zitten kijken naar de rest En van alles even weinig doen Rustig onderhouden van het nest Beetje snoeien in het plantsoen Ik heb een lange lijst van zaken Die ik niet ga kopen en verkopen Twee handen die geen werk maken Niks gaan onderbouwen of slopen

Ik ga kijken naar groeiend gras Mieren pletten op het keukenblad Even niet op mijn woorden pas Anders word ik mijn zinnen zat Geen lange dagen vol productie Alleen maar voor mij uitkijken Geen korte dagen vol destructie Helemaal niks willen bereiken

Geen vooraf bepaald doel behalen Geen materialen online zetten Geen gedichten of korte verhalen Gewoon beetje nergens opletten De zon lekker zinloos laten opkomen Alles uitstellen en blijven dralen Op en uit bed de uren weg dromen Zo nu en dan een rekening betalen

De drukte van anderen niet bekijken Zet geen toekomst plan op papier Het zal allemaal nergens op lijken Zal niet opzoek gaan naar plezier Denk niet dat ik iedere dag omhang Maar als het wel zo is dan is het zo Of ik pas me aan aan het behang En zit hier alleen voor de no show

Je moet soms vele momenten nemen Om andere betere te kunnen geven Je dagen slijten zoals losse stenen Is ook een nuttig onderdeel voor leven Soms moet je ook op niets trainen Bestaan is even actief onbeschreven Aan mijzelf geen diensten verlenen En de nood aan zijn lot vergeven.


Welterusten (... x (xx) o o o)


Oftewel, ik heb een poos weblogvrij, vakantie is het niet, ik denk namelijk gewoon door, denk ik. Welnu het beste lied over rust en de noodzaak van rust voor rust is waarschijnlijk een liederlijk psalm, explosieve raga, gregoriaanse tophit, lezing van de dalai lama, opname van een bestuursvergadering, cd met voordracht van het burgerlijk wetboek en of belastingregels of een shanty maar die ken ik allemaal niet dus dan dit instrumenteeltje van Air maar,

Air – Le Voyage de Pénèlöpé

https://youtu.be/XZm58MrTszM

Hm, wat vreemd. Gisteren was het goed, eergisteren zelfs erg goed en nu nog maar matig. Ik denk dat ik morgen maar oversla.


Het meest voorkomende post-post levensverloop, van Wow naar Nee! Waarom .. waarom.

Gebruiksaanwijzing bij dit online voertuig

  • Ik verwijder de meeste stukken na een aantal dagen of zet ze naar meug en geweten hier in de buurt op een vrij onzichtbaar weblog (speciale behoeften voor ongewone zaken, zelfde uitgever).

  • Wil je zelf een stukje bewaren cut & paste het (evt. z.s.m.) dan.

  • Het spul is gratis, verbeter de fouten als u wil en publiceer het onder eigen naam als heruitgave of zo, het kan en mag allemaal.

  • Ik heb namelijk geen idee wat intellectueel eigendom moet voorstellen.

  • Ik vraag me sowieso af wat eigendom is en waarom het bestaat.

de niet voorbijgaande aard van (voorheen) van voorbijgaande aard.

Er zit geen beweging in, het staat helemaal stil, geen wending, geen draai, geen dartel, geen keer, helemaal niks, het lijkt wel alsof het stilstaat, hetzelfde beeld staat me al tijden voor de geest, de woorden staan al eeuwenlang op het papier, geen bladzijde om te slaan, geen kanaal om bij weg te zappen, geen meter van de plek, geen centimeter verschoven, er is helemaal niks anders dan anders, al jaren dezelfde deur, de geur is nog zoals altijd, ik ben al 40 jaren precies mij, ik ken me zelf van haver tot gort, ik zit zo vast als mijn huis, ik ril niet, groei niet, alles is hetzelfde, alles blijft gelijk, nooit een nieuw gezicht, nimmer en voor eeuwig niet één rimpel erbij, ik verras mij niet, ik kijk nergens van op, er is niks anders om te zien, verandering is niet voor mij, de tijd heeft geen vat op mijn leven, ik zie dezelfde ogen, het licht schijnt altijd even sterk, het weer doet mij alweer niks, geen schaduw valt ooit anders, ik ben mijn eigen ingelijste foto van een vroeger levend mens. De wolken drijven niet voorbij, mijn uitdrukking blijft altijd gelijk, mijn kleren zijn van mode niet bewust, ik ben niet van gisteren maar van vele jaren terug, ik ben niet eens, ik was of ben geweest, alles aan mij is allang voorbij, zelfs al voor het kon zijn, ik ben al lang wie ik had kunnen zijn onder andere omstandigheden, alles wat ik inbreng is er allang, te zijn geweest of niet zijn geweest staat al jaren op de kaft van mijn ongeschreven boek.